چه ده ساله باشید چه سی ساله، هرگز برای یادگیری نحوه استفاده از اسکیتبورد دیر نیست. برخلاف ورزشهای سنتی، هیچ مربی، زمان تمرین خاص یا “روزهای مخصوص بازی” برای یادگیری اسکیتبورد وجود ندارد. همچنین در استفاده از اسکیتبورد هیچ رقابت یا محدودیت زمانی نخواهید داشت. در این ورزش نیاز نیست چیزی را به کسی ثابت کنید و هدف فقط یادگیری و لذت بردن شماست. با مجله پلازیو و آموزش اسکیت بورد برای مبتدی ها همراه باشید. در این نوشته نکتههای اصلی استفاده از اسکیتبورد آورده شده است که به شما کمک میکنند یادگیری اسکیتبورد را شروع کنید.
راهنمای انتخاب اسکیت برد
اولین قدم در آموزش اسکیت بورد برای مبتدی ها، انتخاب اسکیتبورد مناسب است. یک اسکیتبورد کامل دارای شش قسمت است: عرشه اسکیت، لایه چسبنده، چرخها، بلبرینگ و سایر قطعات. مارکهای متعدد، اندازههای مختلف و کاربردهای متفاوتی برای همه این اجزا وجود دارد که برای سلایق مختلف کاربرد دارند. در ابتدا درک تفاوت میان تمامی این انتخابها برای شما کمی دشوار خواهد بود؛ بنابراین بهتر است از اسکیتبوردهای آماده که برای تازهکارها نیز مناسب است، استفاده کنید.
انواع اسکیتبرد
اسکیتبرد معمولی: این اسکیتبرد مناسب حرکات نمایشی بوده و از این مدل میتوانید در اجراهای خیابانی استفاده کنید. از مشخصههای این اسکیتبرد میتوان به دو برآمدگی در هر دو سر اسکیت اشاره کرد.
اسکیتبرد کروزر: از این مدل اسکیت برد برای گشتزنی در خیابان استفاده میشود و حمل آن راحتتر است. برد و چرخهای این اسکیت از برد و چرخهای معمولی کمی بلندتر و از لانگ برد کوتاهتر بوده و دارای دُمی با شیب تند است.
اسکیتبرد لانگ: این مدل اسکیتبرد، مناسب اجراهای هیجانانگیز و حرفهای نیست و بیشتر برای افرادی مناسب است که به دنبال اسکیتبردی با تعادل بیشتر هستند. سنگینی وزن و بزرگی ابعاد، حمل این اسکیتبرد را تقریبا سخت میکند. امکان تغییر ناگهانی سرعت در حرکت با لانگ برد به دلیل وزن بالای آن ناممکن است.
هنگام خرید اسکیت بورد برای مبتدی ها به چه نکاتی توجه کنیم؟
جنس تخته اسکیتبرد: یکی از مهمترین ویژگیهایی که در خرید اسکیت چه مونتاژ و چه کامل باید در نظر داشته باشید جنس برد آن است. تخته اسکیت معمولا از چوب درخت افرا و در ۷ لایه ساخته میشود. اگر وزن بالایی دارید میتوانید از اسکیتهایی از جنس فایبرگلاس نیز استفاده کنید.
شیب تخته اسکیتبرد: تختههایی با شیب تند برای اجرای ترفندهای نمایشی مناسب بوده و مخصوص حرفهایهاست. اگر مبتدی هستید، اسکیتبردهایی با شیب زیاد را انتخاب نکنید.
طول اسکیتبرد: اسکیتها از نظر طول به مینی و فول دستهبندی میشوند. طول اسکیت بردهای مینی، حداکثر ۷۹ سانتیمتر و برای کودکان زیر ۱۰ سال مناسب است. مینیبردها وزن کمتری دارند و به همین دلیل حمل و همچنین استفاده از آنها آسان است. اسکیتهای فول مناسب افراد بالای ۱۰ سال مناسب است. قدرت حفظ تعادل برای اسکیتبازها در این حالت بیشتر است.
عرض اسکیتبرد: در انتخاب تخته، عرض آن باید از کمی کمتر از طول پای اسکیت سوار باشد. اسکیتها با توجه به انواعی که گفته شد دارای عرضی بین ۱۸ تا ۲۲.۵ سانتیمتر هستند. تختههای عریض تر دارای استحکام بیشتری بوده و تختههای کم عرض بین ۱۸ تا ۲۰ سانتیمتر برای حرکات سریع مناسب است.
بلبرینگ اسکیتبرد: دو بلبرینگ هر چرخ اسکیت برد را روی محورش قرار میدهد. بلبرینگ معمولا از جنس فولاد است. اگر مبتدی هستید لازم نیست به دنبال بلبرینگی درجه یک باشید، یک بلبرینگ با کیفیت متوسط و خوب به دور از رطوبت میتواند عمر قابل توجهی داشته باشد.
چرخ اسکیتبرد: چرخهای اسکیتبرد معمولا از جنس پلیمر در ابعاد مختلف ساخته میشود. چرخهایی با ابعاد بزرگ بین ۵۵ تا ۸۵ میلیمتر به دلیل ارتفاع بیشتر محورشان از زمین چرخش سریعتری داشته و برای حرکت روی کفپوش پیادهروها و اسکیتسواری انتقالی مناسبتر است.
نحوه ایستادن خود را مشخص کنید
در اسکیتبورد دو نوع نحوه ایستادن اصلی وجود دارد: معمولی و برعکس. شخصی که معمولی میایستد، پای چپش جلوی اسکیتبورد و پای راستش پشت آن است. در ایستادن برعکس، پای راست جلو است و پای چپ عقب است. اگر مطمئن نیستید کدام نحوه ایستادن مناسب شماست، یک نکته مخفی وجود دارد که ممکن است به شما کمک کند بفهمید با کدام پا اسکیتبورد را هدایت خواهید کرد.
راه حل این است که از یک نفر بخواهید که با یک حرکت ملایم شما را از پشت هل بدهد، به طوری که مقداری رو به جلو خم شوید. در این حالت، هر پایی که در ابتدا برای حفظ تعادل خود رو به جلو میگذارید، پایی است که آن را در جلوی اسکیتبورد قرار خواهید داد. البته این روش تضمینی برای برای کشف بهترین حالت برای ایستادن شما نیست.
با پای عقب اسکیتبورد را هل دهید نه پای جلو
بعد از اینکه متوجه شدید بهترین حالت ایستادن برای شما کدام است، مرحله بعدی یادگیری نحوه هل دادن اسکیتبورد است. برای هل دادن اسکیتبورد، ابتدا باید پای جلویی خود را با زاویهای اندک و دقیقا روی چرخهای جلویی قرار دهید. سپس، در حالی که شانههای شما تقریبا به اندازه پای جلوییتان زاویه دارد، زانوی جلویی خود را خم کنید تا پای عقب شما بتواند با زمین تماس پیدا کند. در حالی که وزن خود را با پای جلویی متعادل می کنید، پای پشت خود را به زمین بزنید و آن را به پشت فشار دهید. پس از هل دادن، پای عقب خود را روی چرخهای عقبی اسکیتبورد برگردانید. هر چقدر راندن اسکیتبورد برایتان راحتتر باشد، یادگیری مراحل بعدی نیز برای شما آسانتر خواهد بود.
چگونه یک اسکیتبورد را متوقف کنیم
از نکات مهم در آموزش اسکیت بورد برای مبتدی ها، شیوه متوقف کردن اسکیتبورد است. برای این کار ۲ راه اساسی وجود دارد. اگر شما مبتدی هستید، بهتر است از اولین راه شروع کنید. اما وقتی حرفهایتر شدید، باید از روش دوم استفاده کنید.
۱- قرار دادن پا روی زمین: برای توقف کردن میتوانید هنگامی که شروع به کاهش سرعت کردید، پای خود را روی زمین قرار دهید تا اصطکاک بوجود آمده باعث توقف شما شود.
۲- کشیدن: یکی دیگر از راههای توقف شما این است که وزن خود را به پشت اسکیتبورد منتقل کرده و قسمت انتهایی آن را به زمین بکشید. این کار باعث کاهش سرعت خواهد شد، اما نیاز به تمرین دارد.
نکات مهمی که باید در رابطه با اسکیت بورد برای مبتدی ها به خاطر داشته باشید
- در مواقعی که سرعت بالایی دارید، هرگز نباید برای متوقف کردن اسکیتبورد از پای خود استفاده کنید، زیرا این کار خطرناک بوده و ممکن است صدمه ببینید.
- هنگام استفاده از اسکیتبورد مطمئن شوید که از کفش ورزشی مناسب استفاده میکنید تا هنگام ضربه زدن به زمین با پای خود، آسیب نبینید.
- نحوه زمین خوردن مناسب را یاد بگیرید تا از صدمات جدی جلوگیری کنید. افتادن از روی اسکیتبورد اجتنابناپذیر است. وقتی زمین میخورید باید عادت کنید دستان خود را باز بگذارید تا در صورت نیاز بتوانید برای کاهش شدت برخورد خود با زمین از آنها استفاده کنید. بنابراین اگر اسکیتبورد از کنترل شما خارج شد، بهتر است از روی آن بپرید تا خطر آسیب دیدن خود را کاهش دهید. در هر حال از افتادن نترسید، زیرا بخشی از اسکیتبورد سواری است.
دیدگاهتان را بنویسید