از زمان تولید تلویزیونهای مدرن با امکانات بسیار و طراحی جذاب توسط شرکتهای مختلفی چون الجی، پیدا کردن یک تلویزیون با امکانات مناسب و قیمتی به صرفه، کاری مشکل به نظر میرسد. این کمپانیها با ایجاد تمایزهای منحصربهفردی در قسمتهای مختلف محصول مانند اندازه پنل، صفحه نمایش و تکنولوژی آن، سردرگمی بسیاری برای خریداران ایجاد کردهاند. تکنولوژیهای مختلفی در حوزه نمایشگر، توسط برندهای معتبر دنیا ارائه شده است که در بین آنها، السیدی و پلاسما نامی آشنا هستند. در این مقاله از مجله پلازیو به بیان تفاوت تکنولوژی ال سی دی و پلاسما پرداختهایم تا در هنگام خرید، انتخابی مناسب داشته باشید.
آنچه در این مقاله می خوانید
معرفی تکنولوژیها
در هر پیکسل از تکنولوژی پلاسما مقدار مشخصی گاز نئون و مواد شیمیایی فسفری وجود دارد که با عبور الکتریسیته از پیکسلها، گازها نور نامرئی فرابنفش تولید میکنند. این نور نامرئی پس از برخورد با پوشش فسفری به نورهای مرئی قرمز، آبی و سبز تبدیل میشوند. پلاسما در واقع، بین دو ورقه شیشهای نازک، محصور شده است. نام این تکنولوژی به جهت وجود همین گاز، پلاسما گذاشته شد. تلویزیونهایی که از فناوری پلاسما بهره میبرند توسط سه شرکت بزرگ پاناسونیک، سامسونگ و الجی تولید و عرضه میشوند.
نرخ نوسازی تصویر
پلاسما و السیدی در نرخ بهروزرسانی تصویر متفاوتند. از جمله دلایلی که بسیاری از مردم همچنان این فناوری را انتخاب میکنند وجود همین نرخ نوسازی ( Refresh rate) است. نرخ نرخ نوسازی پلاسما ۶۰۰ هرتز است که در مقایسه با تلویزیونهای السیدی جهش چشمگیری دارد. این فناوری باعث میشود تا تاری موجود در برخی از فیلمهای اکشن یا مسابقات از بین برود.
روشنایی تصویر
میزان روشنایی تصویر در السیدی بسیار بیشتر از پلاسماست اما این نکته نمیتواند به راحتی معیاری برای خرید قرار گیرد، زیرا میزان روشنایی تصویر ممکن است در شرایط مختلف، عملکرد قابل قبولی نداشته باشد؛ به این صورت که پلاسما، تصاویر را در محیطهای روشن چندان واضح نمایش نمیدهد.
عمق سیاهی تصویر
شاید بتوان گفت در این قسمت تلویزیونهای پلاسما عملکرد بهتری نسبت به السیدی دارند و فناوری پلاسما عمق بهتری از رنگ سیاه را در صفحه نمایش به اجرا میگذارد.
وضوح تصویر
هر دو فناوری پلاسما و السیدی وضوح تصویری قابلقبولی دارند ولی در پلاسما وضوح فوقالعاده، تنها در اندازههای بزرگتر از ۵۰ اینچ به بالا یافت میشود. در صورتی که در السیدی حتی در مدلهای ۴۲ یا ۴۵ اینچ هم شاید این وضوح را بیابید.
سوختگی برخی از صفحه نمایشها
مدلهای قدیمیتر تلویزیونهای پلاسما ممکن است دچار سوختگی ناشی از تصاویر استاتیک شوند. سوختن صفحه نمایش زمانی اتفاق میافتد که یک تصویر برای مدت طولانی روی نمایشگر باقی بماند سپس پیکسلهای آن تصویر سوخته و شبحی از آن به طور دائم در تلویزیون شما نمایش داده میشود.
ال سی دی چه مزایایی نسبت به پلاسما دارد؟
قیمت
به طور کلی فناوری السیدی از نظر قیمت بسیار رقابتی عمل میکند، البته این تکنولوژی در چندین زمینه کلیدی دیگر نیز نسبت به پلاسما برتری دارد.
رزولوشن تصویر
در اندازههای مشابه، LCD نسبت به پلاسما رزولوشن طبیعی بالاتری دارد که به معنای پیکسلهای بیشتر روی صفحه نمایش است.
مصرف انرژی
ال سی دی همچنین تمایل به مصرف انرژی کمتری نسبت به صفحه نمایشهای پلاسما دارد، برخی از پنلهای جدید LCD قادرند با روشنایی کمتر، نیمی از برق مصرفی را ذخیره کنند.
حجم
از نظر حجم، السیدیها معمولا در نسبتهای مشابه حجم کمتری دارند، که جابهجایی آنها یا نصب روی دیوار را آسانتر میکند. به این دلیل است که السیدیها در صفحه نمایش از پلاستیک استفاده میکنند، در حالی که پلاسما از شیشه استفاده میکند.
طول عمر
کارشناسان به این باور اشاره دارند که السیدیها طول عمر بیشتری نسبت به صفحه نمایشهای پلاسما خواهند داشت. بااین وجود هر دو نوع تلویزیون در صورت روشن ماندن ۲۴ ساعته، تقریباً هفت سال دوام خواهند داشت.
اخیراً تلویزیونهای ال سی دی با استفاده از مجموعه نورهای LED به کیفیت پلاسما رسیده است. به این صورت که به جای روشن کردن صفحه نمایش با لولههای فلورسنت، همانطور که گفته شد، مجموعهای از چراغهای LED را مورد استفاده قرار میدهد.
معایب تلویزیونهای پلاسما
- به دلیل مصرف بیشتر برق، گرمای بسیاری تولید میکنند.
- وزن آن نسبت به اندازه صفحه نمایش سنگینتر است.
- تعمیرات صفحه نمایش شیشهای این محصول با دشواری انجام میشود.
- هزینه خرید این نمایشگر در مقایسه با برندهای دیگر بالاتر به فروش میرسد.
- برای بازیهای ویدئویی توصیه نمیشود.
- بازتاب نور در صفحه نمایشهای پلاسما آزاردهنده است.
- برخی از نمایشگرهای پلاسما، لرزشهای قابل توجهی در رنگها دارند.
با تمام این توضیحات گفته شده درباره تکنولوژی ال سی دی و پلاسما میتوان نتیجه گرفت که خرید صفحه نمایشهای پلاسما امروزه خیلی به صرفه نیست و جایگزینهای بسیاری برای این فناوری وجود دارد، آنچه ما به شما پیشنهاد میدهیم خرید یک تلویزیون LCD با فناوری ال ای دی است.
دیدگاهتان را بنویسید