گاهی آمادهسازی مواد اولیه غذاها آنقدر وقتگیر و خستهکننده است که برای این کار ترجیح میدهید از یک بازوی دیگر کمک بگیرید؛ یک وسیله همهکاره که حتی بهتر از خود شما به آماده کردن مواد غذایی بپردازد. غذاساز وسیلهای است که میتواند تمام وظایف کوچک و بزرگ را به عهده بگیرد تا شما وقت بیشتری برای انجام امورات دیگر داشته باشید. بهترین مارک غذاساز ایرانی و خارجی چه ویژگیهایی دارد؟ مجله پلازیو با راهنمای خرید غذاساز و معرفی بهترین مدل های این دستگاه به کمک شما آمده است تا تجربه شیرینی در خرید لوازم برقی آشپزخانه داشته باشید.
راهنمای خرید دستگاه غذاساز
- جنس بدنه و مخزن دستگاه غذاساز
بهترین مارک غذاساز در بازار دارای بدنهای از جنس فلزهای برسخورده یا ترکیبی از فلزاتی مانند آلومینیوم یا استیل و پلاستیک است. اگر قصد خرید غذاسازهای پیشرفتهای را دارید که دارای چندین کاربری هستند، به این نکته توجه داشته باشید که موتور این دستگاهها معمولا توان بیشتری (۸۰۰ وات به بالا) دارد. زیرا گشتاور وارد بر تیغه برای خرد کردن مواد غذایی سخت و سنگین باید به اندازهای باشد که مواد را خردشده و یکدست تحویل دهد. بنابراین ترجیحا بهتر است بدنه این دستگاهها از جنس فلز باشد تا پلاستیک فشرده.
علاوه بر آلومینیوم و استیل، مخزن برخی غذاسازها جنسی از پلاستیک پلی کربنات دارد. پلی کربنات بسیار با دوام بوده و به راحتی تمیز میشود. اشکال این کاسهها آن است که به مرور زمان در اثر استفاده، رنگی کدر به خود میگیرند. بهتر است مخزن غذاساز را از جنس شیشه نشکن و مقاوم انتخاب کنید.
- پایه دستگاه غذاساز
پایه، مهمترین بخش یک دستگاه غذاساز است چراکه موتور روی این قسمت نصب میشود. اگر نمیخواهید که هنگام روشن کردن دستگاه، غذاساز روی سطح بلغزد یا حرکت کند، یک پایه سنگین و بادوام انتخاب کنید. هر چه میزان کاربری دستگاه بیشتر باشد، بدون شک موتوری سنگینتر داشته و نیاز به پایه قدرتمندتری دارد.
- وزن دستگاه غذاساز
هنگام خرید غذاساز به وزن دستگاه توجه کنید. غذاسازهای برقی خانگی از ساده تا پیشرفته، وزنهای متفاوتی دارند که عمده وزن مربوط به موتور دستگاه است. اگر به دلیل کمبود جا، مجبور هستید هر بار غذاساز را برای استفاده از کابینت خارج کنید، وزن دستگاه برای سهولت در جابهجایی نباید خیلی بالا باشد. موتور غذاساز در برخی مدلهای بازاری و حرفهای تا ۹ کیلوگرم وزن دارد.
- میزان سر و صدای دستگاه غذاساز
همه لوازم آشپزخانه، حتی غذاسازها به دلیل کارکرد موتور، سروصدا ایجاد میکنند. این صدا برای مخلوط و ترکیب کردن غذاهایی با بافت نرم خیلی کمتر است. صدای دستگاه زمانی بیشتر میشود که بخواهید از موتور کار بیشتری بکشید؛ مثلا یخ یا خشکبار خرد کنید. هنگامی که صحبت از صدای بلند غذاساز به میان میآید منظور صدای بلندی است که غیرعادی جلوه میکند. در این صورت احتمالا مشکل در قطعات دستگاه بوده و اختلالی در عملکرد بلبرینگ به وجود آمده است.

بهترین غذاساز موجود در بازار
- کلیدهای کنترل دستگاه غذاساز
کلیدهای کنترل دستگاههای غذاساز یا به صورت برجسته و در دو نوع درجهای و دکمهای طراحی شدهاند، یا به صورت لمسی. تقریبا همه دستگاههای غذاساز شامل دکمههای روشن، خاموش و پالس هستند. مزیت دستگاههای لمسی این است که احتمال آسیب به آنها کمتر است، به راحتی تمیز میشوند و غذا بین دکمههای آن گیر نمیکند.
دکمه پالس دستگاه یک دکمه ضروری در غذاسازها است. زیرا وقتی که سرعت و قدرت تیغههای برش دهنده برای پردازش غذا بیش از حد زیاد است، شما میتوانید با استفاده از دکمه پالس، این سرعت را به دلخواه خود کنترل کنید.
- تیغه دستگاه غذاساز
در بهترین غذاسازهای موجود در بازار، جنس تیغهها از استیل ضد رنگ است. استیل ضد زنگ مقاومت بالایی در برابر پوسته و ورقه شدن داشته و در برابر هر خوردگی و رطوبت مقاوم است. هر چه تعداد تیغههای قابل تعویض غذاساز بیشتر باشد دستگاه قادر است وظایف بیشتری را انجام دهد و تطبیقپذیری بالاتری داشته باشد. از کنار تیزی تیغهها به راحتی نگذرید، تیغه باید بتواند با توجه به قدرت موتور سختترین مواد را به تکههای کوچک یا ریز تبدیل کند.

بهترین غذاساز چه مارکی است
- ظرفیت دستگاه غذاساز
غذاسازهای برقی در سه اندازه بزرگ یا full با گنجایش ۹ تا ۱۳ پیمانه، متوسط یا compact با گنجایش ۵ تا ۷ پیمانه کوچک یا mini با گنجایش ۲ تا ۵ پیمانه به بازار عرضه میشوند. ظرفیت غذاساز باید براساس تعداد افرادی که این دستگاه برای مصارف آنها در نظر گرفته شده، انتخاب شود. افزایش ظرفیت محفظه دستگاه سبب بالاتر رفتن میزان قیمت غذاساز نیز میشود. همچنین برای نگهداری این دستگاهها جای بیشتری نیاز خواهید داشت. مدلهای ۶-۸ فنجانی (حدود ۱٫۳ تا ۲ لیتر) بهترین انتخاب برای خانوادههای کم جمعیت است، بدون اینکه فضای زیادی از آشپزخانه را اشغال کند.
- توان دستگاه غذاساز
بهتر است برای بهرهگیری بیشتر، غذاسازی را با توان موتور بالا انتخاب کنید. نیروی این دستگاهها از ۴۰۰ تا ۱۱۰۰ وات و بیشتر است. هرچه توان غذاساز بیشتر باشد، دستگاه برای کارهای سنگین مناسبتر است. با توجه به بودجهای که دارید مدلی با توان ۷۵۰ وات به بالا را خریداری کنید تا نگران نیمسوز شدن موتور آن نباشید.
بهترین برندهای دستگاه غذاساز
غذاساز مولینکس مدل FP826H10

غذاساز مولینکس مدل FP826H10
غذاساز مولینکس مدل FP_824H

غذاساز مولینکس مدل FP_824H
غذاساز فیلیپس مدل HR7778

غذاساز فیلیپس مدل HR7778
غذاساز پاناسونیک مدل MK-F800

غذاساز پاناسونیک مدل MK-F800
غذاساز بوش مدل BOSCH-MC812M853G

غذاساز بوش مدل BOSCH-MC812M853G
غذاساز بلک اند دکر مدل FX775-B5

غذاساز بلک اند دکر مدل FX775-B5
غذاساز بایترون مدل BMR-8000

غذاساز بایترون مدل BMR-8000
دیدگاهتان را بنویسید