در چند روز اخیر اخباری مبنی بر عرضه تراشه میان ردهای به نام اسنپدراگون۷ نسل ۱ از شرکت کوالکام فاش شده که توجه رسانههای مختلف را به خود جلب کرده است. طبق اطلاعاتی که منتشر شده است اسنپدراگون۷ جدیدترین پلتفرم سری اسنپدراگون خواهد بود که بهبودهای قابل توجهی در عملکرد، بهرهوری انرژی و اتصال نسبت به نسلهای قبلی خود اراِئه کرده است؛ ریزمعماری جدیدی که از فناوریهای نوآورانه برای ارائه عملکرد بهتر و جلب رضایت بیشتر استفاده میکند. بخش دیجیتال مجله پلازیو را با مقالهای درباره مشخصات اسنپدراگون ۷ دنبال کنید.
مشخصات اسنپدراگون ۷
این تراشه دارای چهار هسته عملکرد ARM Cortex A710 و چهار هسته ARM Cortex A510 و یک پردازنده گرافیکی Adreno 662 است، در مقابل آن چیپ اسنپدراگون ۸ نسل ۱ دارای چهار هسته عملکرد ARM Cortex A71، چهار هسته ARM Cortex A510 و یک هسته Cortex X2 که عملکرد بالاتری را دارا خواهد بود.
اسنپدراگون ۷ نسل ۱ شامل پشتیبانی از سرعت ۵G و پیشرفتهای قابلتوجهی در پردازنده گرافیکی Adreno و Hexagon DSP است.
همه این پیشرفتها با هم ترکیب میشوند تا دستگاههای مجهز به اسنپدراگون ۷ جدید را قادر سازند تا تجربه کاربری فوق العادهای را ارائه دهند.
رقیب اسنپدراگون نسل ۷
به طور طبیعی به نظر میرسد نزدیکترین رقیب اسنپدراگون ۷ نسل ۱MediaTek Dimensity 8100 باشد، تراشهای که به طرز شگفتانگیزی عملکرد و کارایی اسنپدراگون ۸۸۸ را بهتر کرده است.
ظاهرا Dimensity 8100 یک نقطه ضعف دارد و آن هم این است که از معماری قدیمیتر به شکل هستههای Cortex-A78 و Cortex-A55 استفاده میکند.
معماری ARM در اسنپدراگون ۸ نسل ۱ استفاده شده است که جدای از این چیپست ها، تنها تراشههای پرچمدار Dimension 9000 و ۲۲۰۰ Exynos از نسل نهم معماری ARM استفاده میکنند که نشان میدهد با یک تراشه بسیار قدرتمند روبرو هستیم.
معرفی اسنپدراگون
اسنپدراگون مجموعهای از چیپستهایی است که روی یک تراشهای به نام Soc قرار میگیرد و اغلب در تلفنهای همراه قابل استفاده خواهد بود. این تراشهها توسط یک شرکت آمریکاییالاصل به نام کوالکام تهیه و تولید میشود.
فناوری به کار رفته در این تراشه ARM نام دارد که واحد اصلی پردازش مرکزی را شامل میشود، در این Socها ممکن است چند هسته CPU، یک واحد گرافیک Adreno GPU، یک مودم بیسیم، یک پردازنده سیگنال دیجیتال Dps، یک پردازنده سیگنال تصویر Isp، سیستم موقعیتیاب جهانی Gps و چندین نرمافزار و سختافزار برای پشتیبانی از فعالیتهای دیگر قرار گرفته باشند.
شرکت کوالکام اغلب از اسنپدراگونها در گوشیهای هوشمند خود استفاده میکند ولی به مرور در مودمها، تراشههای Wifi و شارژرها نیز مورد استفاده قرار گرفت البته این تراشه در انواع مختلف سیستم عاملها مانند اندروید، نوت بوکها به کار گرفته شده است. اولین اسنپدراگونی که به بازارهای جهانی عرضه شد QSD8250 بود که توانست به نخستین پردازنده ۱ گیگاهرتزی برای تلفن همراه تبدیل شود.
چه گوشیهایی که از اسنپدراگون استفاده میکنند؟
گوشیهایی از کمپانیهای مختلف که به اسنپدراگون اطمینان کرده و پردازنده اصلی خود را این تراشه انتخاب کرده اند؛ عبارتند از:
- Xiaomi 12
- Motorola Moto Edge 30 Pro
- OnePlus 10 Pro
- iQOO 9 Pro
- Samsung Galaxy S22
- Samsung Galaxy S22+
- Samsung Galaxy S22 Ultra
کدام شرکت های خودروسازی از تراشه اسنپدراگون استفاده میکنند؟
شرکت کوالکام در قراردادی با ولوو، رنو و هوندا موظف شده است که تراشههای اصلی این خودروها را از اسنپدراگون تامین کند. بهطورکلی شرکت کوالکام با تولید اسنپدراگون ۷ مسیر تازهای در جهت ارتقای گوشیهای میان رده برداشته و توانسته است رقیبی جدی در این سطح برای بقیه شرکتها باشد.
آنچه در این مقاله می خوانید
کدام اسنپدراگون برای موبایل بهتر است؟
اسنپدراگون ۸۴۵ به نسبت بقیه آنها برای تلفن همراه مناسبتر است.
کدام اسنپدراگون نسبت به بقیه آنها بهتر است؟
Snapdragon 888 یک تراشه رده بالا برای گوشیهای پرچمدار است که میتوان با کمی اغماض او را نسبت به بقیه برتر دانست.
کدام اسنپدراگون قیمت بهتری دارد؟
اسنپدراگون ۷۳۰ کمترین قیمت را در بین این تراشه ها داراست.
آیا اسنپدراگون توانایی رقابت با بقیه تراشههای حاضر در بازار را دارد؟
بله دلایل بسیاری وجود دارد مبنی براینکه اسنپدراگون در بازار فعلی توانایی رقابت دارد.
دیدگاهتان را بنویسید