لذت خوردن غذاهای سرخ کردنی موجب شده تا بسیاری از افراد بهویژه نوجوانان بدون توجه به میزان کالری دریافتی و مضرات چربیهای اشباع در مصرف این خوراکیها زیادهروی کنند. خوشبختانه با عرضه سرخکنهایی که نیاز به روغن ندارند هم غذاهای سرخشده از وعدههای شما حذف نمیشوند و هم با ضرر بسیار کمتر خودبهخود به سمت سالمخوری هدایت میشوید. بخش خانه و دکوراسیون مجله پلازیو در این مقاله به معرفی سرخ کن بدون روغن و تفاوتهایی که این دستگاه با سرخکن معمولی دارد به روز شده است. با ما همراه باشید.
آنچه در این مقاله می خوانید
سرخ کن بدون روغن چیست؟
اولین چیزی که ممکن است به ذهن شما نیز خطور کند آن است که غذاهای شما پس قرار است در چه چیزی سرخ شود؟ غذا در این دستگاه مانند یک سرخکن معمولی در مقدار زیادی روغن سرخ نمیشود، اما شکل و شمایل و نتیجه نهایی، دقیقا چیزی است که انتظار میرود باشد، یعنی یک غذا با ظاهری برشته. سرخکنهای معمولی و سرخ کن بدون روغن هر دو آب سطحی مواد غذایی را میکِشند و از این طریق سطح خارجی مواد غذایی بر اثر تجزیه پروتئینها و قندها تُرد میشود، درحالیکه بافت داخلی مواد همچنان نرم و لطیف است. تفاوت این دو دستگاه در نحوه کار آنهاست.
نحوه عملکرد سرخ کن معمولی
برای سرخ کردن مواد غذایی با این دستگاه باید از روغن فراوان (بیش از یک پیمانه روغن بسته به ظرفیت دستگاه) استفاده کنید که داغی این روغن از یک طرف موجب ترد شدن پوست خارجی گوشت و سبزیجات شده و از طرف دیگر، سبب نرمی داخل این مواد میشود. سرخکنهای معمولی با مکانیزمی ساده به همراه المنت گرمکننده و روغن کار میکنند و میتوانند با حرارتهای متفاوت مواد غذایی را سرخ کنند.
نحوه عملکرد سرخ کن بدون روغن
سرخ کن بدون روغن شبیه به دستگاههای فر کانوِکشن، برای انتقال گرما به غذا از جریان همرفتی استفاده میکنند. بهعلاوه، این دستگاه به المنت حرارتی پرقدرتی مجهز است که هوای داخل دستگاه را فوقالعاده داغ میکند. فن هوایی که در این سرخکن تعبیه شده به انتقال بهتر گرما به غذا و کاهش مدتزمان پخت کمک میکند و در واقع بهجای روغن فراوان، مواد غذایی با هوای داغ سرخ میشود. این مکانیزم سبب شده تا این دستگاه، مواد غذایی را یکدست سرخ کند. سرخکن بدون روغن که به آن هواپز نیز گفته میشود، کاربریهای دیگری نیز دارد.
مزایای سرخ کن بدون روغن
کاربری چندگانه
مکانیزم سرخکنهای بدون روغن موجب کارایی گسترده این دستگاهها شده بهطوریکه میتوان آنها را چندکاره معرفی کرد. گرمکردن غذاهای باقیمانده، پختن غذاهای یخزده آماده طبخ، گریل یا کبابیکردن گوشت و سبزیجات، پختن مافین، کوکی، بیسکوییت و کیکهای کوچک و بو دادن آجیل از کاربریهای این دستگاه است.
شستوشوی راحت
نبود روغن سبب شده تا این دستگاه، شستوشوی راحتی داشته باشد. بدنه دستگاه را میتوانید با پارچهای نمدار و تمیز خشک کنید و سبدهای داخل سرخکن بدون روغن را خارج کنید و با شویندههای بیضرر بشویید.
کاهش زمان آشپزی
بزرگترین مزیت هواپزها یا سرخکنهای بدون روغن آن است مدت زمان پخت را از ۲۰ تا ۵۰ درصد کاهش میدهد. هرچه توان سرخکن بیشتر باشد مدتزمان پخت کمتر میشود.
معایب سرخکن بدون روغن
استفاده از این دستگاه و جریان هوای داغ، به هر حال بخشی از آب و مواد پروتئینی را از بین میبرد. به دلیل وجود هیدروکربنها و ترکیبات آروماتیک نیز بهتر است از استفاده روزانه از این دستگاه صرفنظر کنید.
سرخ کن بدون روغن بهتر است یا با روغن؟
اگر تصمیم گرفتهاید که با کاهش روغن در وعدههای غذایی، وزن خود را کاهش دهید، این هواپز از گزینههایی است که میتوان روی آن حساب ویژهای باز کرد. سرخکنهای بدون روغن بهدلیل صرفهجویی در مصرف چربی علاوه بر کاهش وزن، ضرر کمتری را متوجه قلب میکنند. اما اگر فقط طعم و غذا برای شما مهم است، انتظار نداشته باشید که گوشت و سبزیجات در سرخ کن بدون روغن بههمان طعمی درآیند که در روغن فراوان سرخ میشوند.
چند نکته در انتخاب سرخ کن بدون روغن
با خرید یک سرخکن بدون روغن و مصرف غذاهایی که ۸۰ درصد روغن آنها گرفته شده میتوانید سالمخوری را تجربه کنید. هنگام خرید به گنجایش و توان این دستگاه دقت کنید. اگر قصد طبخ غذا برای تعداد ۲ تا ۵ نفر را دارید استفاده از هواپزهای ۲ لیتری کفایت میکند، اما برای تعداد بیشتر بهتر است به فکر خرید هواپزی با گنجایش ۳ تا ۶ لیتر باشید. هرچه توان مصرفی سرخکن نیز بالاتر باشد ظرفیت بیشتری برای سریع داغ شدن دارد.
دیدگاهتان را بنویسید