در حالی که بسیاری از ورزشها تنها بر تقویت فیزیک و عضلات بدنی تمرکز دارند، ورزشی مانند پیلاتس بر بهبود سلامت ذهن و روان نیز کار میکند. به عبارت بهتر با انجام ورزش پیلاتس، رابطه مغز و اندامهای مختلف تقویت و هماهنگی اعضای بدن بیشتر میشود. در بخش ورزش مجله پلازیو به سوالات شما در مورد اینکه ورزش پیلاتس چیست و چه فواید و مضراتی دارد پاسخ داده شده است.
آنچه در این مقاله می خوانید
ورزش پیلاتس چیست
به مجموعه حرکاتی که از ذهن و جسم به طور همزمان برای افزایش مقاومت بدن کمک میگیرد تا ماهیچههای تثبیت کننده بدن ورزیده شوند، پیلاتس گفته میشود.
این ورزش به ذهن کمک میکند تا سطح مشخصی از آگاهی را در مورد شیوه انجام حرکات بدنی داشته باشد. پرورش ذهنی سالم و هوشیار در کنار عضلات ورزیده از مشخصههای این ورزش است.
پیلاتس چه تفاوتی با یوگا و ژیمناستیک دارد؟
تمرکز یوگا روی افزایش قدرت و انعطافپذیری ستون فقرات است و به همین دلیل تمرینات آن عمدتا به صورت ایستاده انجام میشود. اما در پیلاتس هدف تقویت عضلات مرکزی است، به همین دلیل تمرینات ورزشی به صورت نشسته و ایستاده صورت میگیرد. همچنین در پیلاتس همه ماهیچهها همزمان درگیر شده و تمام اعضای بدن با هم به کار گرفته میشوند.
در حالی که در ورزش ژیمناستیک کار روی عضلات یکی پس از دیگری انجام شده و همه ماهیچهها همزمان درگیر نمیشوند.
فواید ورزش پیلاتس
تقویت عضلات مرکزی و تناسب اندام: برخلاف تصور، تنها عضلات مرکزی بدن عضلات سیکسپک نیست و هسته مرکزی شامل عضلات مورب شکم، پشت کمر، دیافراگم، کف لکن و موارد دیگر میشود. تمرینات کششی پیلاتس این نواحی را درگیر میکند و به آنها فرم میدهد که نتیجه آن داشتن بدنی زیباست.
تراکم استخوانها: ﺗﻤﺮﻳﻨﺎت استقامتی پیلاتس، متابولیسم سلولهای استخوانی را افزایش داده و همراه ﺑﺎ ﺗﻐﺬﻳﻪ ﻣﻨﺎﺳﺐ، مانع از ابتلای افراد به ویژه بانوان به پوکی استخوان میشود.
کمک به کمر درد: از ورزش پیلاتس برای قویتر شدن ستون فقرات استفاده میشود. به واﺳﻄﻪ ﺗﻤﺮﻳﻨﺎت ﺗﺮکیبی ﺗﻘﻮﻳﺖکننده ﻋﻀﻼت، ﭘﯿﻼﺗس از درد کمر و پشت ﺟﻠﻮﮔﯿﺮی میﮐﻨﺪ و در درﻣﺎن دردهای ﻣﺰﻣﻦ (ﻧﻪ دردهای ﺣﺎد) بسیار موثر اﺳﺖ.
افزایش تمرکز: پیلاتس نه فقط یک ورزش جسمی و فیزیکی بلکه یک تمرین ذهنی و جسمی است. در طول انجام ورزش، ذهن در حال تمرکز و تنفس صحیح است تا تعادل بدن را حفظ کند. بنابراین جایی برای آشفتگی ذهنی و روانی وجود ندارد.
بهبود گردش خون: گردش منظم خون در بدن موجب بهبود خلق و خو میشود. با این ورزش و با تمرکز بر دم و بازدم و تخلیه انرژیهای منفی، فرد به آرامش روحی و روانی دست پیدا میکند.
انعطافپذیری: پیلاتس یکی از تمرینهای غیرهوازی، استقامتی و کششی است که بر قدرت کلی بدن، استحکام نخاع و تصحیح اسکلت بدن تمرکز میکند و موجب انعطافپذیری بدن میشود. اگر به دنبال کاهش وزن با پیلاتس هستید، این ورزش کمکی به کاش وزن نمیکند و لازم است تمرینات هوازی را به طور جداگانه انجام دهید.
تقویت لگن: از فواید ورزش پیلاتس برای بانوان تقویت کف لگن است. همانطور که میدانید مشکلاتی مانند افتادگی مثانه از عوارض زایمان است که به دلیل ضعف عضلات اتفاق میافتد و با کمک پیلاتس میتوان آن را تا حدودی رفع کرد. تمرینات استقامتی پیلاتس علاوه بر تقویت لگن در بهبود کیفیت رابطه جنسی نیز موثر است.
ورزش پیلاتس برای چه افرادی مناسب نیست؟
اگر از دید درمانی اقدام به انجام ورزش پیلاتس میکنید، پیش از شروع بهتر است با یک پزشک مشورت کنید. انجام ورزش پیلاتس اگرچه به بهبود کلی وضعیت بدن کمک میکند اما برای افرادی که در شرایط خاص مناسب نیست.
- افرادی که درد در قفسه سینه داشته یا سابقه حمله قلبی دارند.
- افرادی که مبتلا به بیماریهای صرع و ام اس هستند.
- افرادی که به بیماری پوکی استخوان مبتلا هستند.
- افرادی که دچار مشکلات کلیوی هستند.
- افرادی که دچار دیسک کمر و یا دیسک گردن هستند.
- افرادی که دچار بیماری و دردهای مفصلی همچون زانو درد هستند.
- افرادی که مبتلا به بیماریهای تنگی نفس هستند و انجام حرکات کششی تنفس آنها را مختل میکند.
دیدگاهتان را بنویسید