در انتخاب بهترین زیرانداز کوهنوردی یا زیرانداز کیسهخواب، مهمترین نکته نوع نیاز و استفاده شماست. در یک صعود معمولی و سفر به دامنه شاید وزن، حجم و قابلیتهای زیرانداز چندان مهم نباشد اما در صعودهای طولانی یا سفر به ارتفاعات وقتی مجبور باشید تمام بار را خودتان با عبور از شیبها و ناهمواریها حمل کنید، ماجرا کمی متفاوت میشود و نوع زیرانداز اهمیت پیدا میکند. مجله پلازیو با معرفی انواع زیرانداز کوهنوردی و مزایا و معایب هرکدام به روز شده است تا با آگاهی بیشتر، مناسبترین زیرانداز کیسهخواب و کوهنوردی را انتخاب کنید.
آنچه در این مقاله می خوانید
راهنمای انتخاب زیرانداز
ویژگی ضد آب: اگر در فصلهای پربارش به ارتفاعات صعود میکنید، حتما باید خاصیت ضد آب بودن زیرانداز را در نظر بگیرید. پلیاستر با روکش آکسفورد از پارچههای ضد آب معتبری است که امکان استفاده از زیرانداز را در نواحی مرطوب فراهم میکند.
ویژگی عایق حرارتی: برای بررسی این ویژگی از فاکتور R-value استفاده میشود. این فاکتور نشاندهنده میزان فرار گرما از دیواره کیسه خواب به زمین است و هر چه عدد آن بزرگتر باشد نشان از مقاومت بالای زیرانداز در برابر برونرفت گرما دارد. R-Value در زیراندازها معمولا با ایجاد فضای الیافیشکل تقویت میشود.
برای کوهنوردی در فصل سرما، R-Value باید ۴ و بیشتر باشد. در بهار و تابستان و در دمای بین صفر تا ۱۰ درجه سانتیگراد، میزان پیشنهادی R-Value عدد ۲ و بیشتر است. شما میتوانید برای رسیدن به دمای مورد نظر مثلا با روی هم قرار دادن دو زیر انداز با R-Valueهای متفاوت روی هم، کیفیت بهتری برای خواب خود فراهم کنید. بهتر است به این نکته توجه داشته باشید به دلیل متابولیسم پایینتر بدن بانوان، این افراد نیاز به زیراندازی با R-Valueهای بالاتر خواهند داشت.
ضخامت: هر چه ضخامت بیشتر باشد، کمتر اثر ناهمواریها را بروز داده و زیرانداز گرمتر خواهد بود. به همین دلیل، عمدتا زیراندازهای بادی نسبت به فومی و آکاردئونی مقبولیت بیشتری در ایجاد حس راحتی دارند.
وزن و حجم: زیراندازهای کیسه خواب معمولا تک نفره شده و در در دو مدل مومیایی و تخت عرضه میشوند. وزن و حجم بستهبندی زیرانداز در صعود به ارتفاعات و کیفیت خواب و کوهنوردی شما تاثیرگذار است.

معرفی انواع زیرانداز کوهنوردی
معرفی انواع زیرانداز کوهنوردی
زیرانداز کوهنوردی فوم رولی
زیرانداز کیسهخواب فومی، سادهترین نوع زیراندازی است که به شکل رول درمیآید و در طبیعتگردی، کوهنوردی از آن استفاده میشود. فقط نمونههای باکیفیت این زیرانداز دارای روکش پارچهای ضد آب است.
مزایای زیرانداز فوم
- مقاوم و با ریسک استهلاک کمتر
- امکان برپایی سریع
- ارزان قیمت
- سبک و قابل حمل
معایب زیرانداز فوم
- حجم زیاد
- قابلیت شستوشوی پایین
- جنس نسبتا سفت
- غیرمناسب برای صعود حرفهای

بهترین زیرانداز کوهنوردی فوم رولی
زیرانداز کوهنوردی آکاردئونی
زیرانداز آکاردئونی از فوم فشرده ساخته شده و در سطح آن برجستگی و فرورفتگیهای وجود دارد که موجب جذب هوای بیشتر و در نتیجه بهبود عملکرد عایق این نوع زیرانداز تاشو میشود. بنابراین اگر قصد صعود به ارتفاعات را دارید میتوانید این زیرانداز را در چکلیست سفر خود قرار دهید. این زیرانداز در دو نوع زیرانداز کیسه خواب آکاردئونی و زیرانداز نشستن آکاردئونی به بازار عرضه میشود.
مزایای زیرانداز آکاردئونی
- مناسب استفاده روی برف و ناهمواری
- عدم لغزش روی سطوح شیبدار
- دارای خاصیت عایق حرارتی و رطوبتی بالا
- مناسب برای افراد مبتلا به روماتیسم
معایب زیرانداز آکاردئونی
- ضخامت کمتر نسبت به مدل بادی
- حجم زیاد

بهترین زیرانداز کوهنوردی آکاردئونی
زیرانداز کوهنوردی بادی
زیرانداز بادی در دو نوع ساده و فومی از مدلهای گرانقیمت کوهنوردی است. این زیرانداز از یک لایه پارچه ضد آب تشکیل شده و همانطور که از نام آن مشخص است برای باد شدن نیاز به پمپ دارد. میزان سفت یا نرم بودن زیرانداز بادی را میتوان با باد کمتر تنظیم کرد. زیراندازهای کوهنوردی از فاکتور R-Value استفاده میکنند و دارای بیشترین عایق حرارتی هستند.
زیرانداز بادی ساده: برای باد کردن این زیرانداز سبک کوهنوردی کافیست با چند بار دمیدن در محل هواگیری، زیرانداز را آماده کنید.
زیرانداز بادی فومی: پس از بازکردن دریچه هواگیری، این زیرانداز را رها میکنند تا خود به خود منبسط و حجیم شود. زیراندازهای خود باد شونده به دلیل وجود الیاف و فوم، اندکی وزن و حجم بیشتری نسبت به زیر انداز بادی ساده دارند.
مزایای زیرانداز بادی
- سبک و کم حجم
- عایق حرارتی
- ضد آب
معایب زیرانداز بادی
- قیمت بالا
- احتمال سوراخ شدن

بهترین زیرانداز کوهنوردی بادی
دیدگاهتان را بنویسید